С Твойто име, Господи

Щом в утрото със Твоя Дух ме обновиш

и по молитвите на Богородица поставя ново

начало, с Твойто име, Господи, ме назови.

По Твойта благодат ме назови

                Христова.

 

Щом вечерта притвори мигли от лъчи

и към Теб препрати моето покайното слово,

заради него с Твойто име, Господи, ме наречи.

Смили се и ме наречи

                Христова.

               

Когато с сетни сили житието си допиша

с кръвта от раните от пътища сурови,

заради покаянието ми позволи да се подпиша

с Твойто име, Господи:

                Христова.


Рецензии