Знiчка мая, цi зорачка?

Знічка мая, ці зорачка?
Напрыканцы? Ўпачатку?
Праменчыкі твае коляцца
Цукеркай дзеля дзіцяткі.

Ты ўсе намеры блытаеш.
Да прабачэння пропаведзь.
Ты хараством разлічваеш
Прывіды мае, завуголлі.

Ты мой адказ, ці жарт.
Слёзкі маі па дню.
Я, незнаёмы крат.
Вершы ў натоўп пяю.

Я закаханы, змораны.
Да шматляжачых звыклы.
І паляванне моракам
Моц наддае магілам.

Сёння ўжо, ці што збудзецца.
Як карагод па думках.
Звыкла й здаволена сонейка,
што плямы яго існуюць.

Ты мой адказ, ці жарт.
Слёзкі маі па дню.
Я, незнаёмы крат.
Вершы ў натоўп пяю.


Рецензии