Рувiм

     Рувім, був сином перворідним
Серед дванадцяти братів.
І частка спадщини подвійна,
Йому належала тоді.
   
 Він верх величності і сили,
Могутності початком був
Авже ж, батьки його любили
І все всміхалося йому.
   
З братами добрий і привітний,
Для мами ласощі носив
І батько  ним був задовільний,
Що і казати, славний син.
   
Та з віком страсті закипіли
І погляд жадібно ловив,
Такий привабливий стан Білги...
На жаль Рувім таке зробив
   
Чого не слід було робити,
На ложе батькове взійшов.
І годі було сльози лити
Благословіння відійшло.
 
 І первородства заповіти,
І спадщина для поколінь,
І людства з Богом Примиритель
Рувіме, жереб цей не твій.
   
Його, ти втратив,і навіки
Тоді як втратив був контроль,
Над почуттями  чоловіка,
Твій брат наслідував ту роль.


Рецензии