Малi дива

Кажуть, що в світі безліч маленьких див,
Більшість з яких ти можеш знайти в собі.
Навіть в часи негоди та лютих злив,
Навіть в години страху, в німій журбі.

Потяг до міста щастя не мав колес,
А у кіосках навіть не бУло мап.
Втім, слід кімнатних й тихих дрібних чудес
Треба шукати в світлі настінних ламп.

Знайдеш його в сторінках старих казок,
В бризках зірок на білому тлі плечей,
В диких лісах, де рясно росте бузок,
В смаженій каві й сяйві чужих очей.

Я викликаю духів, і в тихий спів
Я заплету закляття на добре й зле.
І я молюсь Світлішому із богів,
Хай цей буремний світ береже тебе.


Рецензии