На Пресвета Троица

Щом на Отца си предам свойта воля,
аз нищо дори не желая
и като Йов аз за нищо не моля.
Единствено само се кая.

Когато Христос във ума възцари се
и тъмнината във него разсее,
с богомъдрост мисълта озари се -
аз вече зная защо да живея.

Когато Духът се всели във сърцето
и пламне благодатният огън,
земята е минало,  настояще – небето
и светът се заключва във Бога.


Рецензии