Засипане поле снiгами

Засипане поле снігами
Мороз ще лякає вербу
«Дивись, бо я лютий ночами
У срібний кожух одягну!»

Та сонце з-за хмар виглядає,
Сміється на ту похвальбу
«Тікай дідуган, бо я скоро
Ще дужче тебе припечу!»

Береза розплючила очі
Зоряної ночі сама
«О, боже, як довго я спала
Прийшла вже, нарешті, весна»

Купається небо в лазурі
Повітря, як вимите скло
І капель весняна дзвінкіше
Співає під нашим вікном

І жайворон скоро прилине
Співатиме пісню свою
«О, небо, тебе я благаю
Пошли мені красну весну»

Пробились струмки із-під снігу
По вулицям вже не пройти
А діти, ну завжди, як діти
Пускають по них кораблі

Над вечір, як сонце заходить
Повітря ледь чутно дзвенить
Спалахують зорі яскраві
Край неба неначе горить

Співає, радіє природа
Зимові скида ланцюги
З тремтінням, як та наречена
Чекає обіймів весни

20 січня 2001 року


Рецензии