В чистiм полi

В чистім полі за рікою
Дівчина гуляла
В коси довгі, шовковисті
Ромашку вплітала
І співала собі тихо
Так сумно співала
«Ромен-квітка сніжно-білий
Скажи правду, де мій милий
Чи він живий, чи загинув
Чи він любить, чи покинув?»
Ніжно білі лепестки
Від жалю дзвеніли
А на очах у дівчини
Вже сльози тремтіли
Даруй дівко, ти накличеш
Лихую годину
Вже твій милий в домовині
Летить на Вкраїну
Бідна мою головонька,
Як буду стрічати
Як я його молодого
Буду проводжати
Посадила на могилі
Білу черемшину
Буде цвісти черемшина
Ранньою весною
Плаче, плаче дівчинонька
Гіркою сльозою

5 жовтня 1989 року


Рецензии
Класично. Дуже сподобалось - і по стилістиці, і мелодії вірша...

Ли Чень Дао   29.07.2014 11:13     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.