Ты мой брат

Ты мой брат, каго зваць беларусам.
Хоць зраби иракез на душы.
Стол засланы бялютким абрусам,
А на им - цёплыя беляшы.

И няхай ты навучаны добра
Паварочваць крыуду наускос,
Не чакала цябе гэта Лондра,
Не чакау цяпе Галапагос.

Ты вяртайся. Убачыш палетки,
Што пяюць з тваим сэрцам у лад.
У Еуропе прыгожыя кветки,
И, канешне, смачней шакалад.

Але кроки твае там па крузе,
И душа нешта рвецца кудысь.
Ты вяртайся. Ты ж ведаеш, будзе,
Нешта будзе. Напэуна. Кались.


Рецензии