не сонце

почуття, що не згасають, можна зарити глибоко,
на самому дні океану свого серця.
так далеко, що навіть як захочеш - їх не знайти.
можна заховати в найвіддаленіший куточок
своїх зрадливих, збочених думок.
можна відправити в космос
на випадок...
щоб не повернулись більше ніколи.
можна говорити що все залежить від свідомості,
і що треба просто дуже захотіти щоб вони зникли
і вони зникнуть.
це так само просто, як їх поява.

можна плакати і писати букви,
намагатись щось вдіяти, змусити, з'ясувати
зарадити
і врешті решт зрозуміти, що треба заспокоїтись.
зрозуміти, що це все безнадійно і марно
залишитись на цьому місці,
як проклятий камінь в нирці .
застряти там надовго як кістка в горлі

і вже не потрібен час, щоб він зрозумів
і непотрібно чомусь навчатись
щоб вміти пережити, або не заплакати.

це все.
все що я намагалась йому пояснити
чи показати
доноситься з надзвичайно маленькою швидкістю.
вона набагато менша, ніж швидкість світла
і швидкість звуку
менша ніж триста метрів за секунду
уявляєте як це не честно.

нічого не допомагає
я знаходжусь від нього так само далеко,
як Плутон від Сонця
і навіть якби я була Меркурієм
то не змогла б нічого змінити
бо не оберталась бы навколо нього,
а навколо своєї осі
може саме в цьому і є вся проблема?
або може він насправді зовсім не Сонце...


Рецензии