БОГ на украинском

Величний, дивний, досконалий,
Міцний, могутній і святий;
Ти - володар і цар всеславний,
Владика, повелитель мій!

Ти - мій кумир, моє бажання,
Ти - моя мрія і любов,
Мій ідеал, моє дихання,
Ти - моя сила, моя кров.

Ти - перший крик мого жадання,
Ти - перший подих у житті
І перший пошук, і пізнання,
Солодкий перший  сон вночі.

Ти – сенс життя,  моє натхнення,
Ти – диво і звитяжець мій,
Моїм очам Ти дав прозріння,
Вухам - вабливий голос Твій.

Тобі як можна не віддатись,
І як тобі не слугувать, 
Чекать як можна й не діждатись,
Як можна вірить й забувать

Тебе, тебе безпочатковий,
Тебе, тебе, що без кінця? ..
Останній Ти і заголовний,
Хто пізнавав путі Твоя?

Та лиш на ті я хочу руки
Схилитись після всіх тривог,
Без кого не життя, а мука,
Кого так просто звемо - Бог!


Рецензии