Стужка успамiну
Узорау ляжыць на табе?
3 той пары як я горад пакінуу, —
Ты як стяг у моёй барацьбе.
На табе я былое читаю, —
Ня трэба трымаць акуляр,
I сардэчныя струны кранаю,
Нібы гуслі магутны пясняр.
I тады, нібы зноу у юнацтва
Я вяртаюсь квяцістай мяжой.
Ось такога мне цуда-мастацтва
Дасягнуць можна, памяць, з табой.
Ты трымай мая памяць старанна
Жар-птушку цудоуных карцін,
І у часіну душы хваляванняу
Я змагу вострау штылю знайсьці.
Я на тым острауку буду марыць
Пра усе, што прышлось перажыць:
Ламаносова... могілкі... твары...
А стужка бяжыць и бяжыць.
Зустракау я у жыцці перашкоды,
І шмат я знаходзіу крыніц...
Залатыя юнацкія годы
Праляцелі як сполах зарніц.
I апошняя наша сустрэча
Маланкай мільгнула у жыцці:
Дзе хуткасьць зусім недарэчы
Дык там яна мусіць прыйсьці.
Жалем сэрца маё абдымае,
Салодкі канчаецца сон
Знаёмыя твары хавае
За сабою сівы гарызонт.
1975 год
Свидетельство о публикации №114072401361
Я вяртаюсь квяцістай мяжой.
Ось такога мне цуда-мастацтва
Дасягнуць можна, памяць, з табой."
Иногда так приятно и волнительно вернуться в юность ,вспомнить и пережить прекрасные мгновения молодости,восторга и счастья. Спасибо за стихи,Виктор,очень понравились!
Желаю Вам удачи!
Светлана.
Светлана Прилепская 07.05.2020 19:01 Заявить о нарушении
Виктор Коновалов 2 08.05.2020 05:36 Заявить о нарушении