Заз бахш Нина Абукарован патай

Ваз и ч!аван хийирар хьуй,
Заз играми Гамзат шаир.
Ви гьар са кам гужлу хьуй
Вегьезавай вилик Шаир.

Лап чимизваз кхьихь ц!арар
Машгьур хьана Гамзат вин т!вар.
Кучун хуьруьн элдин дамах,
Вун хьанава хуьруьн даях.

Экуьн кьиляй билбил нуьк! хьиз
Гьазур я вун ч! алар кхьиз.
Ц!ерид са вай жегьил жаван
Зун лап шад я, игит хва вал.

Вун дидедин рик! я, Гамзат
Бубадин вун эрч!и гъил я.
Жегьил рушар геллет- геллет
Вун акунихъ лап ц!ингел я.

Яшдиз гъвеч!и, буйдал шумал
Кучунви я, хуьруьн жаван.
Хуьруьн рушар жезва аламат
Акурлахъди шаир Гамзат.

Гъвеч!и я вун, рик! я зурба,
Машгьур я вун элдин юкьва.
Сагърай чан вин диден- буба
Яратмишай шаир бала.

За багъишзава и шиир ваз,
Мягькемдиз яхъ къелемни саз.
Вин гьар са кам хьуй саламат
Чаз багьа тир шаир, Гамзат.
Нина Абукарова.


Рецензии