Хто там каля маiх дзвярэй?
Р. Бёрнс
Хто там каля маіх дзвярэй?
- Хто як не я, не Фіндлей.
Дамоў табе трэба хутчэй!
-Канешне,- сказаў Фіндлей.
Як злодзей, шкрабаешся тут...
- Правер,- прамовіў Фіндлей;
А заўтра скажаш "зблытаў", чмут.
- Канешне, - сказаў Фіндлей.
Упусціць, ці што, паспрабаваць...
- Упусці,- прамовіў Фіндлей;
Ты ж не дасі ўсю ноч мне спаць!
- Канешне,- сказаў Фіндлей.
Дазволь у спальню увайсці...
- Дазволь,- прамовіў Фіндлей.
Да дня, баюся, прагасціш.
- Канешне,- сказаў Фіндлей.
На ноч пакінеш, а тады...
- Пакінь,- прамовіў Фіндлей;
Ты сцежку вытапчаш сюды!
- Канешне,- сказаў Фіндлей.
Што ў спальні будзе тут між нас...
- Хай будзе,- сказаў Фіндлей;
Маўчы і ў свой апошні час!
- Маўчу!- прамовіў Фіндлей.
Зб."На крылах натхнення"
Свидетельство о публикации №114071808276