Пасля навальницы

Калі навальніца сціхае
І гром не  такі ўжо звонкі,
Да слёз, нават, сэрца кранае
Краса маёй роднай старонкі.

Чароўная самая ў свеце
Хвіліна пад небам высокім,
Калі злёгку гушкае вецер,
Нібыта калыску, аблокі.

З азёрным люстэркам гуляе
У хованкі бойкае сонца.
А хмарка дажджынкі  губляе:
Не можа трымаць іх бясконца.

Рознакаляровай дугою,
У палоску, бы з сшытка лісточкам,
Вясёлка  звязала з зямлёю
Край неба дзівосным масточкам. 

І скачуць па лужах, як дзеці,
Увесь час вераб’і-непаседы.
Бяроз белых тонкае вецце
Нашэптвае казкі, легенды.

А водар які над зямлёю!
Удыхнуў — як на свет нарадзіўся!

Хто бачыў старонку такою,
Навекі ў яе ўлюбіўся.


Рецензии
БЕЛАРУСКАЯ мова такая шчырая,дзякуй!

Владимир Кушарев-Вода   29.11.2015 19:21     Заявить о нарушении
Спасибо, заходите ещё!

Светлана Агеевец   29.11.2015 19:27   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.