Nie spie

Nie spie, ucieka chwili,
jest wokol tylko ciemnosc nocy,
i nudy ciemnej czarny oczy,
i czuje, moja dusza ginie.
I padam w otchlan nocy straszna
nie majac sil by z nia sie zmagac,
gdy otchlan nadto sie przyglada,
a w przepasc bojazliwie patrze.
I oczy zmierzchna, jak i serce,
jak gdzies daleko gwiazdy martwe
bo patrzec w otchlan nie jest latwo,
zastaly zimnie moje rece. 

К сожалению, сайт не отображает специальные знаки польского языка


Рецензии