12. гумореска

БАБА З ДІДОМ СІЛИ В ПОЇЗД –
ВОНИ ЇДУТЬ В ГОСТІ,
ЩОБ ПОБАЧИТИ ДІТЕЙ
Й СВОГО ВНУКА КОСТЮ.
СИН З НЕВІСТКОЮ УДВОХ
МИНУЛОГО ЛІТА
ЇЗДИЛИ У ТУРЦІЮ
ЩОБ ТАМ ВІДПОЧИТИ,
А МАЛОГО КОСТИКА
З СОБОЮ НЕ БРАЛИ,
ТОМУ ДОГЛЯДАТИ
БАБІ З ДІДОМ ДАЛИ.
СВОЇМ ВНУКОМ БАБА ЗДІДОМ
ДУЖЕ ПОТІШАЛИСЬ
І ЩОБ ЙОМУ ДОГОДИТИ
З УСІХ СИЛ СТАРАЛИСЬ.
КОСТЯ ДВА ДНІ РОЗДИВЛЯВСЯ
І ВІД ЗЛОСТІ ПЛАКАВ,
ЩО НЕ ВЗЯЛИ ІЗ СОБОЮ
ЙОГО МАМА Й ТАТО.
А НА ТРЕТІЙ ДЕНЬ СПОКІЙНО
ВЖЕ НА ВСЕ ДИВИВСЯ,
ЗАГЛЯДАВ В УСІ КУТКИ.,
ЯК ТОЙ В'ЮН КРУТИВСЯ.
ПЕРШИМ ДІЛОМ ВІН ЗНАЙШОВ
ДІДОВУ ФУФАЙКУ
І НАДІВШИ НА ШАРИКА
ЗРОБИВ ЙОМУ МАЙКУ.
А НА  ХАТІ ДО КОМИНА
ПРИВ'ЯЗАВ БУВ ПАЛКУ,
ЯКУ ДІД ХОДИВ – ШУКАВ
ІЗ САМОГО РАНКУ.
ВРАНЦІ ДІД ВСТУПИВ В ГАЛОШІ,
АЛЕ ЗРУШИТИ НЕ ЗМІГ
ДО ПІДЛОГИ МАЙСТЕР – КОСТЯ
ЇХ ПРИКЛЕЇТЬ ДОПОМІГ.
І ДРАБИНУ ДО ЯБЛУНІ
БУЛО ТАК ПРИБИТО,
ЩО ВЖЕ ЇЇ І НЕ ТРЕБА
НІКУДИ НОСИТИ.
ЗАМОТАНЕ СКОТЧЕМ
В СВИНІ БУЛО РИЛО,
ТОМУ СВИНЯ ЇСТИ
ЗОВСІМ НЕ ПРОСИЛА.






КІТ ВЖЕ ТИЖДЕНЬ НА ГОРИЩІ
І ДНЮЄ Й НОЧУЄ,
БО БОЇТЬСЯ, ЩО НЕ ДАЙ БОГ
КОСТЬ ЙОГО ПОЧУЄ.
БО ТОЙ КАМЕНЕМ З РОГАТКИ
ЯК ДАВ ПО КОТОВІ,
ТО ЯКБИ БУВ КІТ НЕ ВТІК,
ТО БУВ БИ ГОТОВИЙ.
КУРИ З СІДАЛА УЖЕ
ТРИ ДНІ НЕ ВИЛАЗЯТЬ,
ЯК ПОБАЧАТЬ КОСТИКА,
ТО НАЗАД ЗАЛАЗЯТЬ.
ВСЮДИ КОСТИК ПОСТАРАВСЯ,
ВСЮДИ ЗРОБИВ ДІЛО
І КУДИ Б ВІН НЕ ПОДАВСЯ
ВСЕ КРУГОМ КИПІЛО.
ПОКИ КОСТЯ ГОСТЮВАВ
Й НАБИРАВСЯ СИЛИ
ЙОГО РІДНІ БАБА З ДІДОМ
НОГИ ЛЕДЬ НОСИЛИ.
А КОЛИ ПОЇХАВ КОСТЯ
ВСІ КРУГОМ ЗРАДІЛИ,
БО І ВСІ СУСІДИ ТАКОЖ
ВІД НЬОГО ТЕРПІЛИ.
БАБА З ДІДОМ КІЛЬКА ПЕНСІЙ
ВЖЕ ВСТИГЛИ ЗІБРАТИ,
ЩОБ НА БІЛЕТ В ТУРЦІЮ
КОСТИКОВІ ДАТИ,
І СУСІДИ ТАКОЖ
ГРОШІ ДАТЬ РІШИЛИ
КРАЩЕ НЕХАЙ В ТУРЦІЇ
НАБЕРЕТЬСЯ СИЛИ.
НЕХАЙ З МАМАОЮ І ТАТОМ
ЇДЕ ВІДДИХАТИ,
А ДІД З БАБОЮ В СЕЛІ
БУДУТЬ ПРАЦЮВАТИ.
БАБА З ДІДОМ СІЛИ В ПОЇЗД
І ЇДУТЬ У ГОСТІ,
ЩОБ ЗАВЕЗТИ ГРОШЕНЯТ
ВНУЧЕНЬКОВІ КОСТІ.
 
ОЛЯ ГОДНЯ
22 КВІТНЯ 2012 РІК.


Рецензии