Ратаванне улiткi

Ішла даярка
На работу,
Сонца ярка
Свяціла ў ахвоту.
Выпаўзла улітка
На дарогу.
Жанчына швыдка
Адкінула нябогу.
Адкінула з дарогі-
Тая схавла рой,
Бачыш, знянацку
У палёце па-заліхвацку.
Не ляжы на дарозе
У нейкай трывозе,
Бо пахне брукам,
Гумай, стукам!
Нешта ёй прабарматала,
Прыкладна тое,
Што я напісала,
А мо, што і другое.
 


Рецензии