Самур газет, Седагет вах

«Самур» вац;ун т1вар эцигна газетдал,
Вични Азербайджан къадим уьлкведа;
Кьилерал зар алай лезги миллетдал,
Ашукь шаир, т1вар-ван авай Меккеда,
Гьа газетдин рагьбер я чи Седагет!

Гьар са шикил авай Лезги Ватандин,
Игитрикай рахаз хайи макандин,
Ачухзавай гуьгьуьл гьар са инсандин,
Кьуьд-гад талгьуз, авай даим цуькведа,
Гьа газетдин рагьбер я чи Седагет!

Дишегьли яз, хура эркек рик1 авай,
Ам хайи хуьр Женнет ят1а цуьк авай?
Сивел шад хъвер, кефи даим куьк авай,
Гьамиша яз авай вилик жергеда,
Гьа газетдин рагьбер я чи Седагет!

Диде хьанвай лезги куьрпе аялрин,
Чешме я ам пак михьи тир хиялрин.
Дирибаш вах къагьриман тир кьегьелрин,
Камаллувал авай вичин дигеда,
Гьа газетдин рагьбер я чи Седагет!

Кьудкъад йисуз хвейи рик1 зи хуруда,
Ам ваз багъиш ийидач гьик1 лугьуда?
«Лезги «Самур» акъудзавай Бакуда,
Гьар са алат авай вичин дезгеда,
Гьа газетдин рагьбер я чи Седагет!

Зун – Сажидин, ст1алви я, шаир тир,
Куьн, ширин вах, гьар са рекьяй магьир тир,
Чилин шардал пак шаир яз загьир тир,
Къизилгуьлдин цуьк тир амай чигеда,
Гьа газетдин рагьбер я чи Седагет!


Рецензии