Друга съм
На всеки ред в живота си!
Ще забравя хора, пътища
улици… посоките лъжливи,
които все на там ме водят
по единствения път за Никъде.
Ще сложа край на всичко!
На неказаните думи нощем
и мълчаните неща в деня ми.
Душата ми е на сетното стъпало
на скупчени възможности,
в които и нестъпала, се спъвам,
затова ги забулвам със шамия.
Ще сложа край на всичко!
На късните любови- неживени,
на минувачите, прехласнати край мен.
На всичко, което днес е част
от безименния оня стар парад
на живи и неживи водевили,
до сега пълнили живота ми.
Ще сложа край на всичко!
Сама ще си повярвам в прага,
оттатък който пътищата ще са нови.
Там ще стъпя. Още днес. Или сега.
Но имиджа си сменила- с другия
и с автограф насъщен…
Тогава ще напиша на своята врата:
- Оттук нататък… Друга съм!
Свидетельство о публикации №114062708777