У селi

Вчителі та ковалі
Були в кожному селі,
Поважали їх завжди,
Та зникають їх й сліди.
               
Люди старші та малі
Завше жили у селі,
Нині бабці лиш живуть,
Пенсіоном їх всі звуть.

Виростало на землі
Все, щоб жити у селі,
Нині тільки зернові
Власникам у голові.

Ферми хрюкали й ревли,
Працювати всі ішли,
Нині пустка, зникло все,
Сільську душу смуток ссе.

Чи живуть ще ковалі
Долі власної в селі?
Мабуть скажемо що ні,
Бо прийшли руїни дні.

Це грошові королі
Так гендлюють у селі,
Їм до лампочки народ,
А би добрий був «доход».
27.06.14.


Рецензии