Тэд Крузэр З днём нараджэння

Тэд Крузэр
З днём нараджэння
пераклад з ангельскай мовы

Гэты вечар я бавіў ля адкрытага акна,
чытаў пакуль святло не знікла і кніга,
страціўшы сэнс, не стала часткай цемры.
Я мог бы лёгка ўключыць лямпу,
але было жаданне скаціцца па даху дня ў ноч,
каб сядзець у адзіноце і гладзіць нечытальную старонку
блякла-шэрым прывідам сваёй рукі.

Ted Kooser
A Happy Birthday

This evening, I sat by an open window
and read till the light was gone and the book
was no more than a part of the darkness.
I could easily have switched on a lamp,
but I wanted to ride this day down into night,
to sit alone and smooth the unreadable page
with the pale gray ghost of my hand.


Рецензии