самотнiсть з присмаком кави

фiлiжанка кави наповнює самотнiсть ароматом зерен арабiки
що зростала чи то на узбережжях Америки, чи то Африки
сонце грiло тi зерна, обсмалювало радiацiйними променями
як шкiру корiнних жителiв обмацували колонiсти долонями
щупали, вивертали, перевiряли на мiцнiсть
знаходячи недолiки - без жалю викидали
не бачачи у володiннi практичну цiннiсть

так позбавляються старих речей, неприємних спогадiв, дитячих страхiв
що колють тебе голками, муляють очi, повертають в полон жахiв...
i ти спати не можеш
прислухаєшся до зозулi у глупу нiч, рахуєш години
навiть якщо є кому обiйняти - не дозволяєш
робиш це принципово, не вагаючись нi хвилини
адже порятунок вiд самотностi йде зсерединИ
i ти нi з ким не хочеш дiлити цю перемогу


Рецензии