Гьурмет

               
Рик1 кудай чи к1валихъ инсан,
Намус авай инсан жеда.
Гьайиф къведач, гьеч жуван чан,
Рик1ин сирер дерин жеда.

Ахьтинда чи хуьда Ватан,
Гьар к1валахдин уст1ар жеда.
Акурла ан гужлу тир чан,
Душмандин рик1, лап паджеда.

К1анибуруз жуван макан,
Герек туш гьеч гзаф гафар.
Аквазва заз жигьил накьан,
Рахаз тежез, цик1из кафар.

Аквадайкьван, амач аман,
Намус квахьай инсанар чи.
Кут1урзава абру чи чан,
Эхтилатрал гьак1ан эч1и.

Хъжезмач гьак1 гьабрухъ ягъун,
Ватандихъ гьеч рик1 куз(а)вач.
Ч1ехибурухъ к1анда яб гун,
Лугьудалди, заг жезавач.

Яб це куьне лезгияр чан!
Пис рахумир куьн масадлай.
Дагълариз куьн килиг кьакьан,
Шумуд йисан уьмуьр фенвай.

Фена уьмуьр акъатда чан,
Вун вуж ят1а чир тахьана.
Жери гьуьрмет ая  аман,
Аллагь куьмек, ваз лагьана.

Къуй гьамиша хьурай масан,
Гьардаз вичин милет, хизан.
Ватандал хьуй ашукь жуван,
ислягьвили хуьрай куь чан.
Чан зи хайи - Лезги Ватан!


Рецензии