Размова з маладосцю

Размова з маладосцю

  Хоць на дзянёк вярніся, маладосць!
  Праз шмат гадоў хачу цябе пабачыць.
  Прыйдзі, прысядзь! Ты мой найлепшы госць,
  Хай не за ўсё змагу цябе прабачыць.
  Не бойся, што адкрыю я сакрэт –
  Як рвалася ты, часам, да спакусы:
  І быў амаль што куплены білет
  Каб быў cабе не ў межах Беларусі.
  ...Паспела азірнуцца праз плячо
  На рунь палёў, стагі, на сенажаці;
  На грушу, што свяцілася свячой
  Ля хаткі, дзе была ў вакенцы маці.
  ...К табе з падзякай шчырай, Маладосць,
  За успамін далёкага, былога!
  А для мяне ты не была – ты ёсць
  Сярод таго, што не бывае многа!

  02.08.2013


Рецензии