Пушок уцякач

Пушок уцякач

  Ляжаў маленькі камячок,
  Дрыжэў ад восеньскага ветра.
  І нібы скрыпача смычок, -
  Выводзіў жаласнае рэтра.
  Суседскі хлопчык-малышок, -
  Катка, які шукаў прытулку, -
  Пачуўшы кволы галасок,
  Схапіў і стрэлам па завулку.
  ...Не заўважаў на сцежцы лужын.
  Ён лашчыў ручкай белы шоўк:
  “Цябе я не пакіну, дружа!
  Ты болей не ўцякай, Пушок!”

  1962 год


Рецензии