Песня юнацтва

Песня юнацтва

  Зноў захада барвовая хусцінка
  Знікае ў зорным ціхім вечары
  І быццам бы каўказкую лезгінку
  Над сажалкай танцуюць камары.
  Запеў гармнік заблудзіўшай гускай.
  Улёгся ветрык нанач пад вярбу...
  А маладзік рассыпаў зоркі густа, -
  Як той сявец – зярняты у сяўбу.
  ...Звініць, звініць майго юнацтва песня
  І поўніць цішыню ускрай лугоў.
  Якія крылы зноў яе прынеслі
  З далёкага і блізкага майго?!
  ...Здаўна, як не сціхала. Палілася
  У даль, за заваротам бальшака...
  А мне здалося: песня пачалася
  З майго недаспяванага радка.

  1967 год


Рецензии