Дачка прынесла сына у падоле

Дачка прынесла сына у падоле.
  Праз дзень гамонка абляцела поле.
  Пайшла гуляць ад хаты і да хаты:
  ...”Вось ды ціхмяначка,
  вось гэта шлюб!”
  Усмешкі неслі хлопцы ў новы клуб,
  І кучкамі шапталіся дзяўчаты.
  ...У маці беднай сэрцайка гарыць,
  А бацька не даецца гаварыць, -
  Стол танцаваў пад кулаком у бацькі:
  “Яшчэ тваіх пялюшак чутны пах,
  А ты ўжо з “падарункам” на руках!
  Табе яшчэ самой патрэбны цацкі!”
  І толькі памягчэў як тэлеграму
  Суседскі хлопец з арміі даслаў,
  Ў якой суседа цесцем называў,
  А будучую цешчу – нават мамай.

  ...Канец размовам хутка наступіў,
  І ў новенькім прысценку каля сліў
  Адведзіны гудзелі поўным ходам.
  Калі ж гасцей забрала ноч дамоў,
  Размовы аб вяселлі дзед павёў,
  І ўнучака ў калясцы ціха гойдаў.

  1970 год


Рецензии