Жаданая восень

Жаданая восень

  Шукае сцежку, каб назад
  Пайсці. Ды ўпарціцца прырода.
  І крочыць руды лістапад
  Па шкельцы тоненькага лёду.
  Зямля чакае белы пух.
  Цяпло пасварыцца з марозам.
  ...І жаль нахлыне, што патух,
  Агонь на дзічцы і бярозе.

  1990 год


Рецензии