Хлеб

Хлеб

  Ужо з маленства “на сваім быў хлебе”.
  Трымаў нясушак хатніх у “вуздэчцы”:
  Сачыў за каршуном, як свіст у небе;
  Каб не хавалі пад лапух яечкі.
  ...Сваю скарынку шчыра адпрацоўваў.
  Ды памяць пра курэй у мяне жыла...
  Таму я, нібы, літары для слова -
  Згартаў у жменю, крошкі, са стала.

  20.07.2013 год


Рецензии