Дзьве руки

Дзьве рукі

  Быў у бацькоў я трэцім.
  Небядовым...
  Напэўна лёс прызначаны быў шчасны
  За тое мне, што я пяцігадовы
  З матуляю хадзіў да храма ў Красным*

  ...Мяняўся час, мяняліся законы.
  Знікаў з крыжамі, купаламі Бог.
  Хрыста і Божай Мацеры іконы
  Змянялі на вандалаў і прайдох...

  Як здарыцца (хачу ці не хачу я)
  На мой парог бядота забрыдзе, -
  Цяпло рукі матулінай адчую,
  Другой рукой бяду Бог адвядзе.

  2007 год

  * Краснае – мястэчка ў Мінскім раёне


Рецензии