Сыну Сяргейку

Сыну Сяргейку

  (нуда)

  Не лямантуй, як на душы нуда, -
  У мазалях яна не пагасцюе,
  Бо ні хвароба гэта, ні бяда
  Таму, хто нешта твора, хто працуе.
  Хто не шкадуе талента і рук
  Той з сэрцам і душой заўжды у згодзе:
  Збудуе светлы дом, пасцеле брук,
  Якім пайсці нашчадкам па стагоддзі.
  Табе Бог розум даў і прыгажосць
  Зямлі, якою быў узгадаваны.
  У пошуках сябе пакінь – кім ёсць,
  І без нуды у жыццё будзь закаханы.

  28.08.2008


Рецензии