Гарыць ад мыла карак

Гарыць ад “мыла” карак, -
  (быў за душой грашок) –
  Бо выпіў лішку чарак
  На сватаў “пасашок”.

  Я выслухаў “крамолу”
  Ды ледзьве не самлеў
  Як кубачак з расолам
  Убачыў на стале.

  ...А блін і смажаніна
  Былі яскравей слоў:
  “Ну, будзь-жа ты мужчынам,
  Мне сорамна сватоў!..”

  01.05.1990 год


Рецензии