Слова МИР

Слова МІР

  З якіх вякоў прыйшло яно ў слоўнік?!
  Ў баі ці ля пячорнага агню
  Кароткае, як выбух, гэта слова,
  Прамоўлена было упершыню.

  ...Яго я чуць хачу на розных мовах
  І каб блакіт не пакідаў нябёс.
  Каб чалавек, як Сонца, гэта слова
  Зямлянам праз вякі яшчэ данёс.

  1974 год


Рецензии