На возеры Снуды

На возеры Снуды

  Як толькі сонца вейкі
  Палашчаць шапкі сосен,
  Спадзе апошняй кропляй
  Раса з шырокіх вёслаў.
  Міргне зялёнабровы мне
  Востраў сонных Снудаў:
  “Не будзе сёння клёву,
  Не муляй, браце, вудаў!!!”
  Ды не вяртацца ж лодцы
  З набітымі бакамі:
  Сыпну пярлоўкі плотцы,
  Прыкмечу куст ці камень.
  Занаджу чырвонапёрку
  Апарышам ці цестам
  І зноў прыеду ранкам
  Сюды – на гэта месца.
  ...За стрыжаным чаротам
  Дзе паплаўкоў не бачна
  Шчупак бляшню ухопіць, -
  Рыбацкая удача.
  ...Пад вечар вершаліны
  Абдыме месяц дужкай...
  ...Быліны, успаміны
  За непаўторнай юшкай.

                1975 год


Рецензии