Вернасць

Вернасць

  Матулі
  Не сябравала с хустай чорнай
  У марах, каб вайну спыніць:

  Каб не ўцякаць* ад
  паштальёна*,
  Да варажбітак не
  хадзіць.

  У пары час твой быў
  кароткім.
   Ты да жыцця апошніх дзён,
  Як аднакрылая лябёдка
  Чакала – можа прыйдзе
  Ён...

  ...Калі ж у праўнукаў галовы
  Схіляліся пад ціхі плач, -
  Я быццам чуў матулі словы:
  “Не дачакалася, прабач!!!”
  28.04.2005

  * Жанчыны баяліся дрэнных вестак


Рецензии