Складанае жыццё

Складанае жыццё

  Што не кажы, - складанае жыццё:
  Адзін прырос да скуранога крэсла.
  Другі на языку мазоль нацёр,
  А трэці пнецца у жыцця прастор;
  ...Дзесятага, глядзіш, ужо панеслі.
  Жыццё, яно, як знічка прамільгне,
  Бо чалавека век караткаваты,
  І безумоўна давядзецца мне
  Быць на зямлі квітнеючай дзесятым.
  А ў гэтым мігу вечным дарагім, -
  Пакуль не перастане біцца сэрца –
  Я не хачу быць першым ці другім,
  А да апошніх дзён застацца трэцім.

  1995


Рецензии