Шыльда злосци

Шыльда злосці

  Увысь трох метраў плот.
  А гаспадар –
  Ад злосці жонку пабрахаць
  Прымусіць.
  Не ведае, што і яго аўчар,
  Чужога беспрычынна не укусіць.
  Я першы раз завулак той “таптаў”;
  І шыльдзе, што на браме, не паверыў,
  Бо Шарык мяне хвосцікам вітаў,
  Чакаў, калі адчынюць госцю дзверы.
  Жалеза ляск. Крык
  злосны: “Зараз выйду!”
  ...Было б глухому нават зразумець,
  Што той ашчэр, што
  пазіраў мне з шыльды,
  павінен быў зусім не тут вісець...

  1.7.2005 г.


Рецензии