Ст1ал сулейман

Шиирарин язвай уст1ар
Т1вар ван авай Сулейман.
Физва инсанарин яшар
К1елиз ви шиирар, аман.

Етимвилел гъалиб хьана,
Рик1е гьадна экуь са нур.
Инсанриз на акьул гана,
Гьар шиирда гьатна абур.

Чанда авай дердер кхьиз
Аллагьди ваз сабур гана.
"Рик1е ак1ай чук1ул михьиз",
Къур хьиз амай рик1е кана.

Гьикьван йисар вакай к1елиз.
Ст1ал Сулейман лугьуз.
Икрамзавай вуна чилиз,
Лап физ душмандин хуруз.

Гьикьван асулдин гафар,
Кхьенва на Сулейман.
Аквадайла пис крар,
Рик1 сефил жеда гьакьван.

Хабар тушир заз акьван
К1ел авунач за вакай.
Вун шаир я чи кьакьан,
И дуьньяда ван авай.

Къуй гьамиша вун хьтин
Гужлу шаирар хьуй чаз.
Игит хваяр чи чилин
Ухшар хьурай вири ваз!


Рецензии