Что делать, любимая
Каждый день, украдкой наблюдая,
Рвется сердце на части, страдая,
Что нам вместе не быть, понимая,
К чему, любимая, мне жизнь такая?
Чтобы уберечь от людской молвы
И сплетен наши светлые мечты,
Готов сгореть дотла в огне любви
Пожертвовать готов я всем, любимая.
Ты, словно путеводная звезда,
В мыслях моих и раздумьях всегда.
И хотя давно - чужая жена,
Все равно, любимая, ты мне мила.
В плену традиций погибли мечты,
Сгорели они, словно мотыльки,
Которых манят огоньки в ночи.
Лишь пепел один от них, любимая.
Я растерян, в печали Сажидин.
Среди людской толпы совсем один.
Хотя бог не дал мне счастья....вершин,
Я не ропщу на него, любимая
Сажидин Саидгьасанов
Вучда, яр
Гьар къуз акваз, яргъарилай тамашиз,
Рик1 дак1вазва, сабурлувал гумачиз.
Кьисмет хькник к1усни умуд кумачиз,
И жуьредин уьмуьрдикай вучда, яр?
Дуьнья-гегьенш, амма рекьер дар хьана,
Чун чал ашукь хьана лугьуз т1вар хьана.
Амукьдалди икьван рик1из т1ар хьана,
Муьгьуьббатдин ц1ун кьула чан пучда, яр.
Гъед хьиз акваз, гьар юкъуз вун вилик кваз,
Физва уьмуьр, агъзур хиял рик1ик кваз.
Вун чарадан паб ят1ани, гъуьлуьк кваз,
Вуч авурт1ан, вун зи рик1из хушда, яр!
Эл-адетдиз муьт1уьгъ хьана, лук1ар хьиз,
Кана чун кьвед, ц1ал вегьенвай цук1вар хьиз.
Рагъ акьурлан, ц1аран тийир мурк1ар хьиз,
Зун шадни туш, вунни пашман тушт1а, яр.
Сажидиназ кьил амач мад экъисдай.
Са къван кьванни авач чими, эгисдай.
Лашни гвачиз, къекъвез, чиле экисдай,
Аллагьдикай хъел къвезвач, бахт гучт1а, яр.
Свидетельство о публикации №114061405999
Сажидин Саидгасанов 4 13.12.2014 21:29 Заявить о нарушении
Гьуьрметдалди Гюзеля
Гасанова Гюзеля 04.11.2014 21:47 Заявить о нарушении
ЧIулав вилерин, чIулав тиллерин,
Жизви бурма квай кифер авай, яр!
Яргъал рекьерин, дерин сирерин,
Кьефесда лацу лифер авай, яр!
Мециз ширин тир, зигьин дерин тир,
РикIиз кIани тир, лугьун-хъуьруьн тир,
Ашукьбур патал рагъни серин тир,
Дагълар кIевирдай цифер авай, яр!
РикI михьи пек тир, вацран нур экв тир,
Билбилар патал багъ хьиз герек тир,
Къизилгуьллериз атирдин нек тир,
Бахтлу рекьерин сефер авай, яр!
Сажидиназ вун хуш яз акуна.
Женнетдай атай къуш яз акуна.
Махарик жедай руш яз акуна,
Кьисмет тежедай кефер авай, яр!
И шиир за квез багъишзава, вах!
Сажидин Саидгасанов 4 13.12.2014 21:30 Заявить о нарушении