Темпелдин хиялар

Гъуьл:
Гатфар бере, жагъун кIане,
Кьве хьикьифдин вверг хьанайтIа!
Куьк якIун хинкIардин винел,
Зкяйнекни серг хьанайтIа!

Папакайни жен тIапIахьан,
Жуван кIвале - жув таада!
Япара жен зуьрнедин ван,
Жедайвал даим тIамада!

ЦипицI медни, дуьдгъвердин кIватI,
Хьаран чими фу хьанайт1а!
Суфрадал са эрекьди кьатI,
Са кьве рычар-су хьанайтIа!

Як, кIаневай ашдин кьилел,
Пис тушир хурма хьанайтIа!
Хамдиз хвей таза кIелен,
Са цIуд кIус дулма хьанайтIа!

Хъсан затIар мад чида заз:
Серке ягъай луьле-кабаб!
Дуьшперидин дад чида заз,
Жагъана хьуй, неда - кьве къаб!
Паб:
Хъсан затIар за хкяйнай,
Ви чирвилиз гаф авачир.
Вуч неда, темпел, кIваляй на?
Гъуьр михьдай са саф авачир.


Рецензии