А Зямля ляциць сабе, плыве у Сусвеце...

А Зямля ляціць сабе, плыве ў Сусвеце:
  - Пра што гэта там шабуршаць тыя Каці і Пеці
  на свеце?
  А Зямля плыве і плыве па Арбіце:
  - Пра што яшчэ там спрачаюцца тыя Косці і Віці
  За вухам?..
  У вушах пацяруха…
  Старэю… лянота мне…

  А Сонца глядзіць на гэта ўсё і ўсміхаецца:
  - З чаго гэта там Зямля мая так распаляецца?
  А Млечны Шлях сваім вокам мядзведжым жмурыцца:
  - Ну, чаму маё Сонейка стала хмурыцца?..

  І панеслася, паплыло пытаннем у Цэнтр Светабудовы:
  - Што за праблемы на перыферыі,
  і чаму яны там мітусяцца так бесталкова?..


Рецензии