Па суницы для сястрыцы

Па суніцы для сястрыцы

  Пабег у ранку за крынічку
  Сабраць паспелую сунічку,
  Ды росная трава яе схавала.
  ...Напэўна месца выбраў я няўдала.
  Дзе сонца болей і зацішак,
  Я нёс назаўтра свой гладышык.
  Як крок адзін-другі пракрочыў, -
  Сама сунічка зазірнула ў вочы:
  “Бяры мяне, частуй сястрычку,
  Даўно я скінула раснічку!”
               
                1985 год


Рецензии