КIандай

(Гъаваз Керим Камилован)
Гагь варз кьилел, рагь рагъ кьилел,
Акун - са бахт тушни чилел?
И дуьньядин гуьзелвилел,
Ашукь жедай  !

Авур гьуьрмет тийиз къуьхуьн,
Сада-садан хатурар хуьн.
Жегьилвилин ялав туьхуьн
Тийир къизил гуьллер кIандай!

Аквазвай са сефер вилиз,
Къуллугъ ийин Диде Чилиз.
Шадвалдайвал кьиляй-кьилиз,
Мехъерарни мелер кIандай!

Дуьнья гуьзел ятIа гьикьван!
Гъетериз куьн тамаш кьакьан!
Сад Аллагьдин Тахтуниз кьван,
Хкаж жедай цIилер кIандай!

Дуьньядикай вил атIудач,
ВацI атана, гьуьл ацIудач.
Шад манидин зил атIудач,
Муьгьуьббатдин чуьллер кIандай!

Инсанрин шад ийиз гьалар,
Теснифин, дуст цIийи чIалар.
Сажидинан рикIин тIалар,
Кьезилардай эллер кIандай!


Рецензии