День за порогом розпочавсь

   

Грайливий вітер в небі не спинивсь,
зітхнувши хмарами над лісом,
він полохливо далі покотивсь
здіймаючи бажання в вихор.

В ніч блискавки із далеку приніс,
за нею грім зустрів світанок.
Світ освіжився під потоком сліз 
задухи серпня вмить не стало.

Раптова злива зникла десь в момент,
буяння вітру пригорнула,
до себе Вічність, Всесвіт ввесь
і мило, сонячно всміхнулась.

І заблищала в спориші роса,
і паром дихало подвір’я…
Так за порогом день ходу почав,
ще ж мрій багато Бог відміряв…


Рецензии