Полювання на вовка

Коли полюють у лісі вовка…
…рушниці, сніг, горілчана пара.
Важка хода – та легка промовка,
В один стрибок жовтоока кара!

Їх двадцять, чи більше, суцільний гомін.
Червоні плями, в очах рябіє.
За кожним кущем лунає постріл,
На швидкі ноги лише надія.

У білім лісі гримить, мов влітку,
Страшенно тхне цибулиним гиком.
Підбили сірого, тягнуть в клітку,
В горілий смрад тютюна з часником.
27.12.1998


Рецензии