ХХ ст

Геоенергія на кінчику пензля,
Простір Далі, Гауді форми,
Бродського вірші, футбольні реформи…

Подих сторіччя вбирає обличчя
Митців та героїв, тиранів та хамів.
Всіх разом сплітає в одну діаграму.

Мозаїка часу Бітлів і ракет,
Двох війн світових прокляття та жах.
Всесвітньої згоди неспійманний птах
І досі живе на якійсь із планет.

У вічність ідуть Дон Кіхоти сторіччя.
За Стікс, за умовну ріку потойбіччя.
26.11.1997


Рецензии