Бабуля

Захотілося бабулі
Молодою стати
І ходити знов на гулі,
Хлопців спокушати.

І пішла вона до церкви
Боженьку просити,
Не дай, Боже, мені вмерти,
Хочу ще пожити.

Зроби мене молодою,
Щоб життю раділа,
Милувалася собою
Й мужиків хотіла.

Вона свічку запалила
І поклони била,
Плакала і все молила,
Як це мати вчила.

Вечоріло, йшла додому,
До свого старого,
Не хвалилася нікому,
Що просила в Бога.

Встала вранці, глядь в люстерко,
А там баба сива,
Взяла в рученьку відерко,
Бо не сталось дива.
               
Тож пішла хазяйнувати,
Бо дарма просити
Молодою щоби стати,
Вдруге ж нам не жити.
03.06.14.


Рецензии