Вучда, яр

Гьар къуз акваз, яргъарилай тамашиз,
РикI дакIвазва, сабурлувал гумачиз.
Кьисмет хькник кIусни умуд кумачиз,
И жуьредин уьмуьрдикай вучда, яр?

Дуьнья-гегьенш, амма рекьер дар хьана,
Чун чал ашукь хьана лугьуз тIвар хьана.
Амукьдалди икьван рикIиз тIар хьана,
Муьгьуьббатдин цIун кьула чан пучда, яр.

Гъед хьиз акваз, гьар юкъуз вун вилик кваз,
Физва уьмуьр, агъзур хиял рикIик кваз.
Вун чарадан паб ятIани, гъуьлуьк кваз,
Вуч авуртIан, вун зи рикIиз хушда, яр!

Эл-адетдиз муьтIуьгъ хьана, лукIар хьиз,
Кана чун кьвед, цIал вегьенвай цукIвар хьиз.
Рагъ акьурлан, цIаран тийир муркIар хьиз,
Зун шадни туш, вунни пашман туштIа, яр.

Сажидиназ кьил амач мад экъисдай.
Са къван кьванни авач чими, эгисдай.
Лашни гвачиз, къекъвез, чиле экисдай,
Аллагьдикай хъел къвезвач, бахт  гучтIа, яр.


Рецензии