Казав пан - кожух дам

Де пан панує –
Холоп бідує.
Казав пан –
Кожух дам.
Свитку зідрав,
Знову збрехав.

Як пан перегне –
Холоп шкуру здере!
Отака справедливість –
Молись богу на милість.
Отож молиться пан –
Дістав прочухан.

А з мужика пан –
То вже балаган!
Ні риба, ні рак –
Усе навкосяк.
Тож пан і панує,
А мужик міркує:

Де ж та справедливість?
Скажи, Боже, на милість.

                27.V.2014р.


Рецензии