Верби
Знову вкрили темні хмари.
Верби скинули корони,
Вділи сніжні пеньюари.
Так не хочеться їм спати,
Бо вони бояться сну.
Вербам хочеться гуляти,
Верби згадують весну.
Ви мої красуні дивні -
Врода ніжна, ладний стан.
Зливи мили вас осінні,
Витирав м’який туман.
Малювали вії, брови
Перед вирієм птахи.
Вам так хочеться в діброви,
У незвідані шляхи.
Щастя вкрадено дівоче,
Все невлад, на перекіс.
Дід Мороз вас залоскоче
Хуги подихом до сліз.
Заметіль за тим студена
Вас завіє доп’яна.
І насниться вам зелена,
В теплій повені, весна.
1997
Свидетельство о публикации №114052608043